Nóż do pieczywa Sha Ra Ku Mono 23 cm
- Stalowe ostrze
- Długość ostrza: 23 cm
- Rączka: Stal nierdzewna 18-8
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Przyciągający wzrok wzór rękojeści, przywodzi na myśl tradycyjny miecz samurajski podczas gdy można w niej dostrzec podobieństwa do miejskich okien. Klingę wykonano z wykorzystaniem stali Molibdenowo Wanadowej jako materiał bazowy (stosowany również do produkcji skalpeli). Rękojeść płynnie połączono z klingą dzięki czemu nóż jest higieniczny i ergonomiczny. Noże Sha Ra Ku Mono doskonale sprawdzają się zarówno w amatorskich jak i profesjonalnych kuchniach.
Wykonany z Japońską starannością nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba jak i miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie aż 23cm ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet naprawdę dużych bochenków.
Ostrze: Wysokiej jakości stal nierdzewna (Molibdenowo Wanadowa)
Długość ostrza: 23 cm