Stalowy nóż mini-light Deba Tojiro Zen Dąb VG-10 11,5 cm
Prezentujemy Państwu nóż Santoku ze stali nierdzewnej z serii Tojiro Zen Dąb, który jest połączeniem niezwykle wysokiej jakości z eleganckim, niebanalnym designem. Doskonale nada się do porcjowania mięsa oraz filetowania ryb. Jest niezwykle uniwersalny i precyzyjny.
- Wysokiej jakości precyzyjny nóż japoński.
- Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10.
- Odporny na korozję oraz ścieranie.
- Doskonale sprawdzi się na prezent.
- Idealny do filetowania ryb, porcjowania mięsa.
- Długość ostrza: 11,5cm.
Oferujemy specjalistyczny nóż z serii Tojiro Zen Dąb VG-10 wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Prezentowane przez nas noże pochodzą z Japonii i pozwolą na użytkowanie ich przez długie lata zachowując niezwykłą ostrość. Konstrukcja noży sprawia, że idealnie dopasowują się do dłoni i są w użytkowaniu niezwykle wygodne. Noże ze stali nierdzewnej są niezwykle odporne na korozję oraz ścieranie, jednak należy zadbać o ich odpowiednią pielęgnację. Po każdym użytkowaniu nóż należy dokładnie umyć oraz osuszyć. Konserwacja olejkiem kameliowym zapewni nam użytkowanie noża przez długi czas zachowując jednocześnie ich niesamowitą jakość.
VG-10 to nóż z serii ''V Gold'' marki Takefu Special Steel o niezwykłej twardości na poziomie 60 HRC +/- 1. Nóż ten ma szerokie zastosowanie - dzięki niemu z łatwością użyjesz go do porcjowania mięsa czy filetowania ryby. Jest on ostrzony jednostronnie, więc krojenie w cienkie plastry nie będzie już problemem. Nóż ten zyskuje uznanie najwybitniejszych szefów kuchni.
Seria Tojiro Zen Dąb charakteryzuje się piękną drewnianą rączką z czarnym łączeniem. Zachwyci wielu zwolenników minimalistycznego designu.
Noże z serii Tojiro Zen Dąb są doceniane przez słynnych kucharzy na całym świecie, ale jednocześnie są najlepszym wyborem na start przygody z profesjonalnymi nożami japońskimi. Nóż zapakowany jest w eleganckie, oryginalne opakowanie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Noży nie należy myć w zmywarce ani narażać na wysoką temperaturę.