Stalowy nóż do pieczywa Tojiro DP3 VG-10 21,5 cm
Prezentujemy Państwu wysokiej jakości japoński nóż z serii Tojiro DP3. Produkt ten jest wykonany w najwyższej jakości stali nierdzewnej. Jest niezwykle odporny na korozję oraz ścieranie. Idealnie nada się do krojenia pieczywa.
- Wysokiej jakości nóż japoński.
- Idealny do krojenia pieczywa.
- Wykonany ze stali nierdzewnej.
- Odporny na ścieranie i korozję.
- Idealny na prezent.
- Długość ostrza: 21.5cm.
Oferujemy specjalistyczny nóż z serii Tojiro DP3 VG-10 wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Prezentowane przez nas noże pochodzą z Japonii i pozwolą na użytkowanie ich przez długie lata zachowując niezwykłą ostrość. Konstrukcja noży sprawia, że idealnie dopasowują się do dłoni i są w użytkowaniu niezwykle wygodne. Noże ze stali nierdzewnej są niezwykle odporne na korozję oraz ścieranie, jednak należy zadbać o ich odpowiednią pielęgnację. Po każdym użytkowaniu nóż należy dokładnie umyć oraz osuszyć. Konserwacja olejkiem kameliowym zapewni nam użytkowanie noża przez długi czas zachowując jednocześnie ich niesamowitą jakość.
Seria DP3 charakteryzuje się czarną, stabilną i niezwykle wygodną rączką.
Zachwyci ona wszystkich zwolenników minimalistycznego designu.
Stal VG-10 z serii ''V Gold'' marki Takefu Special Steel o niezwykłej twardości na poziomie 60 HRC +/- 1. Nóż ten zyskuje uznanie najwybitniejszych szefów kuchni.
Ten produkt idealnie sprawdzi się w krojeniu chleba - z łatwością poradzi sobie zarówno z twardą skórką, jak i miękkim wnętrzem pieczywa. Długie ostrze pozwoli na krojenie dużych kawałków.
Noże z serii Tojiro DP3 są doceniane przez słynnych kucharzy na całym świecie, ale jednocześnie są najlepszym wyborem na start przygody z profesjonalnymi nożami japońskimi. Nóż zapakowany jest w eleganckie, oryginalne opakowanie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Noży nie należy myć w zmywarce ani narażać na wysoką temperaturę.