Nóż stalowy do plastrowania Sashimi-Yo Global G-47 25 cm
Nóż stalowy do plastrowania Sashimi-Yo Global G-47 o długości 25 cm. Przeznaczony do plastrowania, filetowania i obróbki mięsa.
- Twardość ostrza: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 37,5 cm
- Długość ostrza: 25 cm
- Szerokość klingi: 3 cm
- Grubość klingi: 3 mm
- Waga: ok. 189 g
Noże stalowe to bardzo szerokie zagadnienie – odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat, a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do maksymalnej ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal, tym narzędzia te będą ostrzejsze, ponieważ nie da się niestety porządnie naostrzyć kiepskich noży. Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii. Pojedyncze noże są dokładnie ważone, aby jako gotowe, doskonale wyważone narzędzia idealnie leżały w dłoni. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja eliminują problem zakamarków, w których mogłyby się zbierać resztki jedzenia lub brud. Spełniają zatem najbardziej restrykcyjne normy w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Charakterystyczna dla produktów GLOBAL "kropkowana" rękojeść, której powierzchnia pokryta jest regularnie wgłębieniami (przypominającymi na zdjęciach kropki),
gwarantuje pewny uchwyt i zapobiega wyślizgnięciu się noża z dłoni, tudzież podrażnieniom skóry. Noże GLOBAL są przede wszystkim ulubionymi narzędziami najwybitniejszych mistrzów kuchni, którzy pracują w ekskluzywnych hotelach i restauracjach. Słynni kucharze regularnie prezentują je również w stacjach telewizyjnych, gdzie prowadzą programy kulinarne. Noże te są często doceniane na międzynarodowych wystawach gastronomicznych i targach artykułów gospodarstwa domowego.
Seria G obejmuje noże o standardowych rozmiarach oraz noże o długich ostrzach, takie jak noże szefa, noże do plastrowania, wykrawania i filetowania, noże sashimi czy noże orientalne. Znajduje się w niej także bestsellerowy Nóż szefa G-2, wielokrotnie nagradzany w różnych częściach świata. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych.
Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników - noży typu Yanagiba czy Takohiki - posiada szlif obustronny.
Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
Twardość: 56-58 HRC
Długość ostrza: 25 cm
Waga: 180g
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny