Nóż szefa kuchni Tojiro Zen Dąb 21 cm
- Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 35 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: ok. 2,5 mm
- Waga: ok. 120 g
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, a odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat. Wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze! W końcu - nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii, a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Prezentujemy tu najbardziej wszechstronny nóż kuchenny! Używany jest do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania. Wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże rzeczy i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać go w obydwie strony.
Jest to produkt bardzo elegancki, idealny na prezent dzięki estetyce stalowego ostrza połączonego z klasycznym drewnem dębowym.
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny