Japoński nóż Santoku Tojiro High Powder R-2 17 cm
Prezentujemy Państwo najwyższej jakości japoński nóż Santoku z serii Tojiro High Powder R-2 o długości ostrza 17cm. Ma on niezwykle wszechstronne zastosowanie - idealnie sprawdzi się w krojeniu mięsa, ryb, warzyw, ziół czy nawet chleba.
- Wysokiej jakości japoński nóż Santoku.
- Dwustronny szlif symetryczny.
- Wszechstronne zastosowanie - do ryb, mięsa, warzyw.
- Idealny na prezent.
- Duża klinga.
- Niezwykle wszechstronny, precyzyjny.
Oferujemy specjalistyczny nóż z serii Tojiro High Powder R-2 wykonany z najwyższej jakości stali proszkowej, która charakteryzuje się doskonałą wytrzymałością. Prezentowane przez nas noże pochodzą z Japonii i pozwolą na użytkowanie ich przez długie lata zachowując niezwykłą ostrość. Konstrukcja noży sprawia, że idealnie dopasowują się do dłoni i są w użytkowaniu niezwykle wygodne. Cechują się niezwykłą twardością i ostrością. Ich ostrzenie jest niezwykle proste. Noże Tojiro zyskują uznanie wśród najwybitniejszych szefów kuchni na całym świecie.
Seria High Powder R-2 charakteryzuje się czarną, stabilną i niezwykle wygodną rączką (eco wood) oraz wysokiej jakości wykonaniem.
Zachwyci ona wszystkich zwolenników minimalistycznego designu.
Stal proszkowa o niewykłej twardości na poziomie 64 HRC +/- 1.
Produkt idealnie nada się do krojenia warzyw, ryb czy mięsa. Dzięki szerokiemu ostrzu oraz obniżonemu czubkowi ułatwia on szatkowanie np. ziół. Z łatwością pokroisz nim także chrupkie pieczywo czy poplastrujesz owoce.
Nóż posiada dużą klingę, dzięki której w prosty sposób przeniesiesz pokrojone produkty spożywcze.
Noże z serii High Powder R-2 są doceniane przez słynnych kucharzy na całym świecie, ale jednocześnie są najlepszym wyborem na start przygody z profesjonalnymi nożami japońskimi. Nóż zapakowany jest w eleganckie, oryginalne opakowanie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Noży nie należy myć w zmywarce ani narażać na wysoką temperaturę.