Nóż Nakiri Tojiro Flash 18 cm
- Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 31,4 cm
- Długość ostrza: 18 cm
- Szerokość klingi: 4,6 cm
- Grubość klingi: ok. 2,0 mm
- Waga: ok. 261 g
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii, a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Bardzo prestiżowa seria Tojiro Flash. Połączenie drewna Micarta z nawet 63 warstwową stalą DP sprawia, że noże te swoją urodą i precyzją znacznie przekraczają ogólnie przyjęte standardy.
Japoński typ noża kuchennego z przeznaczeniem do ziół i warzyw. Jego osiemnasto centymetrowe ostrze jest wystarczająco długie, aby można nim było kroić wszystkie zioła a szeroka i prostokątna klinga pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów w dużych ilościach na raz.
Uwaga: Nożem Nakiri kroimy tylko „do siebie” a delikatnie zaokrąglone zakończenie ostrza zdecydowanie to ułatwia.
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny