Nóż do porcjowania Tojiro Western DP 21 cm
- Stalowe ostrze
- Najwyższa jakość wykonania
- Długość ostrza: 21 cm
- Rączka: Eco Wood
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Profesjonalna linia noży wykonanych z trzywarstwowej stali oraz ekologicznej rączki wykonanej z drewna i tworzywa scalonych razem pod bardzo wysokim ciśnieniem.
Nóż ten jest przeznaczony do krojenia drobiu, pieczeni, szynki itp. po ugotowaniu lub upieczeniu. Ostrze jest znacznie węższe i cieńsze od tradycyjnych noży, przez co można ciąć przez całą grubość bardziej płynnie i dokładnie, podczas gdy grubszy nóż klinuje się i szarpie mięso.
Ostrze: Wysokiej jakości, trzy warstwowa stal nierdzewna.
Rękojeść: "Eco wood" połączenie mączki oraz wiórek drzewnych z tworzywem wstrzykiwanym pod bardzo wysokim ciśnieniem. Dzięki temu procesowi rączka jest wytrzymała jak drewno pakka będąc przy tym praktycznie odporną na zmiany temperatur.
Długość ostrza: 21 cm
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny