Najlepsze noże kuchenne! Mamy je w ofercie!
utworzono 2010-10-12
Noże ceramiczne Kyocera są jednymi z pierwszych noży tego typu na świecie. Firma Kyocera powstała w 1959 roku w Japonii jako Kyoto Ceramic i specjalizuje się w szlachetnej ceramice wytwarzanej z tlenku/węglika cyrkonu od początku swojego istnienia.
Jest liderem w produkcji przedmiotów wykorzystujących ten zaawansowany materiał.
Jednym z takich produktów są noże ceramiczne, które Kyocera produkuje od ponad 20 lat. Noże te od początku stały się przebojem będąc zdrową alternatywą dla nie do końca doskonałych stalowych odpowiedników.
Od wielu pokoleń znane są różne sztuczki, jak sprawiać, aby warzywa i owoce nie zmieniały swojego naturalnego smaku ani koloru. Powszechnie wiadomo, że sałatę powinno się rwać, ogórka należy obierać z odpowiedniej strony a bakłażan oraz wiele innych warzyw ciemnieją zaraz po pokrojeniu. Niewiele osób jednak wie, że problemy te sprawiają nam stalowe klingi naszych noży. Wchodząc w reakcje z sokami, przyspieszają proces utleniania się witamin oraz przekazują krojonej żywności jony metalu, co czasami czuć podczas jedzenia. To właśnie te reakcje sprawiają, że wiele produktów ciemnieje lub gorzknieje po kontakcie z naszym kuchennym przedłużeniem ręki.
Doskonałą alternatywą w tego typu przypadkach są noże ceramiczne, dzięki którym możemy zapomnieć o rwaniu sałaty czy obieraniu ogórków z odpowiedniej strony, a ponadto wszystkie warzywa i owoce po pokrojeniu są pełne witamin i oryginalnego smaku.
Dzięki zastosowaniu Cyrkonu i bardzo zaawansowanemu procesowi wypalania, twardość ostrza jest zbliżona do diamentu a jego wyjątkowe właściwości tnące możemy sprawdzać na gorącym pieczywie lub pomidorkach koktajlowych, które również nie są wyzwaniem dla tego typu noży. Do ceramicznego ostrza nie przykleja się jedzenie, co sprawia, że nóż taki doskonale radzi sobie nawet z krojeniem tak niewdzięcznych produktów jak sery feta, a zachowanie go w czystości wymaga jedynie popłukania pod ciepłą wodą. Bardzo ważnym elementem charakteryzującym ceramiczne klingi jest fakt, iż podczas używania noża zgodnie z przeznaczeniem, nie wymaga on ostrzenia przez wiele, wiele lat, co wynika to tylko i wyłącznie z twardości tego naprawdę wyjątkowego materiału, który jest dziesięciokrotnie twardszy od zwykłej stali i wystarczająco elastyczny, aby niezawodnie służyć nam przez ten cały czas.
Nóż ceramiczny pozwala cieszyć się naturalnie smacznymi i zdrowymi darami przyrody robiąc przy tym ogromne wrażenie na wszystkich osobach mogących poszczycić się przyjemnością z ich krojenia.
Wszystkie noże ceramiczne Kyocera są produkowane wyłącznie w Japonii oraz przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia podczas produkcji:
Test wykrywalności – Noże ceramiczne Kyocera są jednymi z najlepszych oraz najbardziej uznanych noży tego typu na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywalne w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.
Test wytrzymałościowy – Kontroluje czy klinga nie jest zbyt krucha (noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone aby nie pękały po przypadkowym upadku).
Test ostrości – Dba, aby każdy nóż był idealnie naostrzony a ostrze wypolerowane, tak by narzędzie to służyło nam przez wiele lat bez konieczności częstego ostrzenia.
Kyocera jako jedna z nielicznych firm ostrzy swoje noże, więc nie jest to produkt „do pierwszego stępienia”, lecz jeżeli nie będziemy myli ich w zmywarkach (te urządzenia Tępią Wszystkie Noże także ceramiczne) i używali zgodnie z przeznaczeniem, będą nam służyć nawet przez wiele lat bez ostrzenia.
Należy wyczulić wszystkich domowników, że noże nie służą do podważania słoików ani krojenia kości i zmrożonych produktów. ęłęóDo tych ostatnich mamy tasaki i piłki. Większość osób w ten właśnie sposób nieświadomie niszczy swoje „kuchenne przedłużenia ręki”.
Noży ceramicznych Kyocera używa m. in. Giancarlo Russo – Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce. Właściciel a zarazem Szef Kuchni Executive Włoskiej Restauracji „Giancarlo Ristorante Italiano” – Jedynego w Polsce miejsca, w którym przez cały rok serwuje się dania ze Świerzych trufli.
Jest liderem w produkcji przedmiotów wykorzystujących ten zaawansowany materiał.
Jednym z takich produktów są noże ceramiczne, które Kyocera produkuje od ponad 20 lat. Noże te od początku stały się przebojem będąc zdrową alternatywą dla nie do końca doskonałych stalowych odpowiedników.
Od wielu pokoleń znane są różne sztuczki, jak sprawiać, aby warzywa i owoce nie zmieniały swojego naturalnego smaku ani koloru. Powszechnie wiadomo, że sałatę powinno się rwać, ogórka należy obierać z odpowiedniej strony a bakłażan oraz wiele innych warzyw ciemnieją zaraz po pokrojeniu. Niewiele osób jednak wie, że problemy te sprawiają nam stalowe klingi naszych noży. Wchodząc w reakcje z sokami, przyspieszają proces utleniania się witamin oraz przekazują krojonej żywności jony metalu, co czasami czuć podczas jedzenia. To właśnie te reakcje sprawiają, że wiele produktów ciemnieje lub gorzknieje po kontakcie z naszym kuchennym przedłużeniem ręki.
Doskonałą alternatywą w tego typu przypadkach są noże ceramiczne, dzięki którym możemy zapomnieć o rwaniu sałaty czy obieraniu ogórków z odpowiedniej strony, a ponadto wszystkie warzywa i owoce po pokrojeniu są pełne witamin i oryginalnego smaku.
Dzięki zastosowaniu Cyrkonu i bardzo zaawansowanemu procesowi wypalania, twardość ostrza jest zbliżona do diamentu a jego wyjątkowe właściwości tnące możemy sprawdzać na gorącym pieczywie lub pomidorkach koktajlowych, które również nie są wyzwaniem dla tego typu noży. Do ceramicznego ostrza nie przykleja się jedzenie, co sprawia, że nóż taki doskonale radzi sobie nawet z krojeniem tak niewdzięcznych produktów jak sery feta, a zachowanie go w czystości wymaga jedynie popłukania pod ciepłą wodą. Bardzo ważnym elementem charakteryzującym ceramiczne klingi jest fakt, iż podczas używania noża zgodnie z przeznaczeniem, nie wymaga on ostrzenia przez wiele, wiele lat, co wynika to tylko i wyłącznie z twardości tego naprawdę wyjątkowego materiału, który jest dziesięciokrotnie twardszy od zwykłej stali i wystarczająco elastyczny, aby niezawodnie służyć nam przez ten cały czas.
Nóż ceramiczny pozwala cieszyć się naturalnie smacznymi i zdrowymi darami przyrody robiąc przy tym ogromne wrażenie na wszystkich osobach mogących poszczycić się przyjemnością z ich krojenia.
Wszystkie noże ceramiczne Kyocera są produkowane wyłącznie w Japonii oraz przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia podczas produkcji:
Test wykrywalności – Noże ceramiczne Kyocera są jednymi z najlepszych oraz najbardziej uznanych noży tego typu na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywalne w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.
Test wytrzymałościowy – Kontroluje czy klinga nie jest zbyt krucha (noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone aby nie pękały po przypadkowym upadku).
Test ostrości – Dba, aby każdy nóż był idealnie naostrzony a ostrze wypolerowane, tak by narzędzie to służyło nam przez wiele lat bez konieczności częstego ostrzenia.
Kyocera jako jedna z nielicznych firm ostrzy swoje noże, więc nie jest to produkt „do pierwszego stępienia”, lecz jeżeli nie będziemy myli ich w zmywarkach (te urządzenia Tępią Wszystkie Noże także ceramiczne) i używali zgodnie z przeznaczeniem, będą nam służyć nawet przez wiele lat bez ostrzenia.
Należy wyczulić wszystkich domowników, że noże nie służą do podważania słoików ani krojenia kości i zmrożonych produktów. ęłęóDo tych ostatnich mamy tasaki i piłki. Większość osób w ten właśnie sposób nieświadomie niszczy swoje „kuchenne przedłużenia ręki”.
Noży ceramicznych Kyocera używa m. in. Giancarlo Russo – Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce. Właściciel a zarazem Szef Kuchni Executive Włoskiej Restauracji „Giancarlo Ristorante Italiano” – Jedynego w Polsce miejsca, w którym przez cały rok serwuje się dania ze Świerzych trufli.
Dodaj komentarz