Nóż kuchenny Tojiro Zen Dąb Deba 15,5 cm
- Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
- Twardość: 60 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 29,4 cm
- Długość ostrza: 15,5 cm
- Szerokość klingi: 4 cm
- Grubość klingi: ok. 3,4 mm
- Waga: ok. 120 g
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, a odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat. Wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze! W końcu - nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii, a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Prezentujemy tu nóż w stylu japońskim, zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który równie dobrze się sprawdzi przy krojeniu różnych rodzajów mięsa. Dzięki szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości nie wymaga zbyt dużego nacisku. Tradycyjny szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża. Szlif jednostronny, dla osób praworęcznych.
Jest to produkt bardzo elegancki, idealny na prezent dzięki estetyce stalowego ostrza połączonego z klasycznym drewnem dębowym.
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny