Nóż uniwersalny Tojiro Pro 15 cm
- Stalowe ostrze
- Długość ostrza: 15 cm
- Rączka: Stal nierdzewna
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Seria wyjątkowo ostrych, trzy warstwowych noży Japońskiej marki Tojiro. Klingę tworzy kompozycja stali nierdzewnej o twardości 60HRC. Rękojeść natomiast została tak zaprojektowana, aby nóż nie wyślizgiwał się z mokrej dłoni.
Poręczny, piętnasto centymetrowy nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale sprawdza się podczas krojenia marchewki "w kostkę", oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Ostrze: Wysokiej jakości, trzy warstwowa stal nierdzewna: Rdzeń - VG-10 okuty stalą SUS410
Długość ostrza: 15 cm
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny