Ceramiczny nóż kuchenny Kyocera Santoku 14 cm - czarne ostrze
Po dodaniu do koszyka minimum 3 lub 10 sztuk, cena w koszyku zostanie automatycznie obniżona.
cena przy zakupie minimum 3 sztuk: 334,11 zł cena przy zakupie minimum 10 sztuk: 310,00 zł
Jeżeli chcesz złożyć większe zamówienie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania indywidualnej oferty.
E-mail dedykowany dla zamówień hurtowych: hurt@seltrade.pl
- Ceramiczne ostrze - wyjątkowo lekkie i trwałe
- Długość całkowita: 24 cm
- Długość ostrza: 14 cm
- Szerokość klingi: 4,7 cm
- Grubość klingi: ok. 1,8 mm
- Waga: ok. 80 g
- Wyprodukowany w Japonii
Japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść np. do sałatki.
Ostrze - najwyższej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).
Dzięki ceramicznemu ostrzu, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku nawet po kontakcie z nożem (w przypadku metalowego/stalowego ostrza część warzyw zmienia smak i kolor np. sałata ciemnieje).
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny