Zestaw nóż Santoku 14 cm z obieraczką (fioletowy) + siekacz do czosnku
W zestawie: ceramiczny nóż Santoku 14 cm z obieraczką (fioletowy) + siekacz do czosnku
- Ceramiczny nóż kuchenny Santoku 14 cm
Japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść np. do sałatki.
Ostrze - Wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2).
Dzięki ceramicznemu ostrzu, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku nawet po kontakcie z nożem ( w przypadku metalowego/stalowego ostrza część warzyw zmienia smak i kolor np. sałata ciemnieje).
Długość ostrza - 14cm
- Obieraczka ceramiczna z oczkiem
Nowy model obieraczki z ceramicznym ostrzem Japońskiej firmy Kyocera ulepszonej o oczko do usuwania niechcianych elementów np. z ziemniaków czy jabłek. Doskonale się sprawdza podczas wszelkich prac kuchennych, a dzięki ceramicznemu ostrzu będzie nam służyć latami oferując zdrowe i pełne witamin warzywa bez metalicznego posmaku.
Szerokość ostrza - 4 cm
Ceramika zastosowana w tym urządzeniu jest wyjątkowa, ponieważ:
- nie wchodzi w reakcję z żadnymi sokami, dzięki czemu warzywa i owoce zachowują większość witamin i nie zmieniają smaku
- jest 10 x trwalsza od metalu
- nie rdzewieje
Dzięki ceramicznemu ostrzu, wszystkie produkty (zwłaszcza warzywa i owoce) pozostają pełne witamin i "oryginalnego" smaku nawet po kontakcie z nożem (w przypadku metalowego/ stalowego ostrza część warzyw zmienia smak i kolor np. sałata ciemnieje).
Siekacz Koopeh to nowy i łatwy sposób na posiekanie ząbków czosnku bez utraty witamin. Siekacz nie zawiera stali dzięki czemu czosnek pozostaje pełen witamin i naturalnego aromatu.
Tego urządzenia nie powstydził by się sam James Bond. Działa szybko i sprawnie, nie brudzi rąk a dzięki podnoszonej „platformie”, posiekany czosnek można łatwo zgarnąć nożem bezpośrednio do potrawy. Nie trzeba go wydłubywać z pomiędzy ostrzy.
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny