Stalowy nóż Szefa Kuchni Tojiro Atelier Forged VG-10 21cm
Przedstawiamy Państwu profesjonalny, japoński nóż Szefa Kuchni o niezwykle szerokim zastosowaniu. Dzięki niemu z łatwością wykonasz cięcie, plastrowanie, szatkowanie czy krojenie przeróżnych produktów spożywczych.
- Profesjonalny, najbardziej wszechstronny nóż Szefa Kuchni.
- Wysoka jakość wykonania.
- Idealny na prezent.
- Ręcznie kuta stal nierdzewna.
- Przeznaczony do krojenia, szatkowania, plastrowania, cięcia.
- Dwustronny, symetryczny szlif.
Oferujemy specjalistyczny nóż z serii Tojiro Atelier Forged VG-10 wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Prezentowane przez nas noże pochodzą z Japonii i pozwolą na użytkowanie ich przez długie lata zachowując niezwykłą ostrość. Konstrukcja noży sprawia, że idealnie dopasowują się do dłoni i są w użytkowaniu niezwykle wygodne. Noże ze stali nierdzewnej są niezwykle odporne na korozję oraz ścieranie, jednak należy zadbać o ich odpowiednią pielęgnację. Po każdym użytkowaniu nóż należy dokładnie umyć oraz osuszyć. Konserwacja olejkiem kameliowym zapewni nam użytkowanie noża przez długi czas zachowując jednocześnie ich niesamowitą jakość.
Seria Atelier Forged charakteryzuje się najwyżej jakości ręcznie kutą stalą nierdzewną. Odpowiednie wyprofilowanie sprawia, że idealnie dopasowuje się do dłoni. Dodatkowo posiada dwustronny, symetryczny szlif. Nóż ten znajduje uznanie u najwybitniejszych Szefów Kuchni na całym świecie.
Prezentowany produkt znajdzie szerokie zastosowanie w kuchni. Dzięki niemu krojenie, cięcie, plastrowanie czy szatkowanie przeróżnych produktów spożywczych nie będzie żadnym problemem.
Noże z serii Tojiro Atelier Forged są doceniane przez słynnych kucharzy na całym świecie, ale jednocześnie są najlepszym wyborem na start przygody z profesjonalnymi nożami japońskimi. Nóż zapakowany jest w eleganckie, oryginalne opakowanie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Noży nie należy myć w zmywarce ani narażać na wysoką temperaturę.