Nóż Santoku z nacięciami Tojiro Flash 18 cm
- Ostrze: wysokiej klasy 63-warstwowa stal nierdzewna
- Twardość ostrza: 58+/-1HRC
- Rękojeść: odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką
- Długość ostrza: 18 cm
- Waga: 245 g
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Bardzo prestiżowa seria Tojiro Flash. Połączenie drewna Micarta z nawet 63 warstwową stalą DP sprawia, że noże te swoją urodą i precyzją znacznie przekraczają ogólnie przyjęte standardy.
Nóż kuchenny o długości 18 cm używany głównie do ziół i warzyw, ale nie tylko. Jak każdy nóż Santoku także i ten posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść np. do sałatki. Dzięki dużym gabarytom doskonale nadaje się również do dużych owoców i warzyw takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta. Dodatkową zaletą tego modelu są nacięcia na klindze dzięki którym krojone produkty łatwiej się od niej odklejają.
Ostrze: Wysokiej klasy 63 warstwowa stal nierdzewna: Rdzeń - VG-10
Długość ostrza: 18 cm
Produkt posiada certyfikat CE, spełnia wszelkie niezbędne wymogi oraz przepisy, a także został dopuszczony do obrotu na terytorium RP. Kraj pochodzenia: Chiny