Nóż Szefa Sha Ra Ku Mono 19,5 cm
- Stalowe ostrze
- Długość ostrza: 19,5 cm
- Rączka: Stal nierdzewna 18-8
- Wyprodukowany w Japonii
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat a wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze, nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Przyciągający wzrok wzór rękojeści, przywodzi na myśl tradycyjny miecz samurajski podczas gdy można w niej dostrzec podobieństwa do miejskich okien. Klingę wykonano z wykorzystaniem stali Molibdenowo Wanadowej jako materiał bazowy (stosowany również do produkcji skalpeli). Rękojeść płynnie połączono z klingą dzięki czemu nóż jest higieniczny i ergonomiczny. Noże Sha Ra Ku Mono doskonale sprawdzają się zarówno w amatorskich jak i profesjonalnych kuchniach.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny. Używany do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania. Wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże rzeczy i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać go w obydwie strony.
Ostrze: Wysokiej jakości stal nierdzewna (Molibdenowo Wanadowa)
Długość ostrza: 19,5 cm