Narihira #9 nóż Deba 18cm
- Specjalistyczny nóż stalowy
- Klasyczny kształt połączony z japońską precyzją
- Seria: Narihira #9000
- Długość ostrza: 18 cm
- Zastosowanie: krojenie, patroszenie, odcinanie głów
Noże stalowe to bardzo szeroki temat, a odpowiednio dobrane będą nam służyć przez wiele lat. Wysoka jakość stali pozwoli w szybkim tempie doprowadzić je do super ostrości. Im lepsza i szlachetniejsza stal tym narzędzia te będą ostrzejsze! W końcu - nigdy nie da się porządnie naostrzyć kiepskich noży.
Oferowane przez nas noże pochodzą wyłącznie z Japonii, a kuźnia Fujitora (producent noży Tojiro i Narihira) jest uznawana za jedną z pięciu najlepszych w tym kraju. Firma ta opatentowała własną metodę skuwania stali za co zostali wyróżnieni m.in. przez Departament Handlu i Przemysłu tego kraju.
Noże Narihira są tradycyjnymi nożami japońskimi ostrzonymi jednostronnie do przygotowywania sushi. Jest to połączenie tradycji z nowoczesną technologią ich wytwarzania. Te doskonałe noże mają ostrza wykonane ze stali nierdzewnej, a rękojeść z drewna magnolii.
Prezentujemy nóż w stylu japońskim; zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który równie dobrze się sprawdzi przy krojeniu różnych rodzajów mięsa. Dzięki szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości nie wymaga zbyt dużego nacisku. Tradycyjny szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża. Szlif jednostronny, dla osób praworęcznych.
Jest to produkt bardzo elegancki, idealny na prezent dzięki estetyce stalowego ostrza połączonego z klasycznym drewnem kasztanowym.
Długość ostrza: 18 cm