Stalowy nóż Santoku Tojiro Atelier Forged VG-10 17cm
Przestawiamy Państwu profesjonalny, japoński nóż Santoku wykonany ze stali nierdzewnej - Tojiro Atelier Forged VG-10. Jest on niesamowicie wszechstronny - nada się zarówno do krojenia jak i plastrowania.
- Najwyższej jakości nóż ze stali nierdzewnej.
- Wszechstronne zastosowanie - idealny do mięsa, ryb, warzyw.
- Duża klinga.
- Idealny na prezent.
- Ręcznie kuta stal.
- Twardość - 61 HRC +/- 1
Oferujemy specjalistyczny nóż z serii Tojiro Atelier Forged VG-10 wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Prezentowane przez nas noże pochodzą z Japonii i pozwolą na użytkowanie ich przez długie lata zachowując niezwykłą ostrość. Konstrukcja noży sprawia, że idealnie dopasowują się do dłoni i są w użytkowaniu niezwykle wygodne. Noże ze stali nierdzewnej są niezwykle odporne na korozję oraz ścieranie, jednak należy zadbać o ich odpowiednią pielęgnację. Po każdym użytkowaniu nóż należy dokładnie umyć oraz osuszyć. Konserwacja olejkiem kameliowym zapewni nam użytkowanie noża przez długi czas zachowując jednocześnie ich niesamowitą jakość.
Seria Atelier Forged charakteryzuje się najwyżej jakości ręcznie kutą stalą nierdzewną. Odpowiednie wyprofilowanie sprawia, że idealnie dopasowuje się do dłoni. Dodatkowo posiada dwustronny, symetryczny szlif. Nóż ten znajduje uznanie u najwybitniejszych Szefów Kuchni na całym świecie.
Prezentowany produkt znajdzie szerokie zastosowanie w kuchni. Dzięki niemu krojenie mięsa warzyw czy ryb, ale i szatkowanie ziół będzie niezwykle szybkie i wygodne. Duża klinga pomoże w łatwym przenoszeniu pokrojonych produktów.
Noże z serii Tojiro Atelier Forged są doceniane przez słynnych kucharzy na całym świecie, ale jednocześnie są najlepszym wyborem na start przygody z profesjonalnymi nożami japońskimi. Nóż zapakowany jest w eleganckie, oryginalne opakowanie, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Noży nie należy myć w zmywarce ani narażać na wysoką temperaturę.